Välj rätt bäddsoffa för dig

Att köpa en bäddsoffa kan verka enkelt, men det är mycket man måste ha med i beräkningarna för att du ska hitta den soffa som du vill ha. Vi har här listat några av de saker som kan vara värda att tänka på innan du köper din nya bäddsoffa.

Hur mycket sovplats behöver du?
Ju större soffa du köper, desto mer sovplats innehåller den oftast. Om du endast behöver extra sovplats för en person så kan det räcka med att köpa en tvåsitssoffa. Är det istället en fullbred sovplats du vill ha så kan en tresitssoffa eller kanske en divansoffa vara passande.

Hur bäddas soffan ut?
Bäddsoffor finns av en mängd olika typer och den allra vanligaste är den där man plockar bort soffans dynor och sedan fäller ut en sovdel som kan liknas vid en tältsäng. Vissa enklare modeller är istället byggda ås att man viker ut soffans dynor som då skapar en madrass att sova på.

Var ska soffan stå?
Att det finns tillräckligt med utrymme för att kunna fälla ut soffan är när du väljer placering för din bäddsoffa väldigt viktigt. Var därför noga med att mäta ut en bra plats att placera din soffa på, samt se till att inga tunga eller otympliga saker står i vägen. Dessa kan bli jobbiga att flytta på när du ska vika ut bädden.

Hur ofta kommer bäddsoffan att användas?
Om du ska använda bäddsoffan som sovplats varje dag är det väldigt viktigt att den är bekväm. Att sova fel kan slita otroligt mycket på kroppen vilket kan göra dig både trött och öm.

Vad har du för budget?
Att köpa en bäddsoffa kan ibland bli en ganska så kostsam affär och det kan därför vara bra att i förväg sätta upp en budget för hur mycket du vill lägga på din nya möbel. Om du vill komma billigt undan kan du alltid leta efter en begagnad bäddsoffa, vilket man idag kan fynda på loppis, över nätet via olika annonssidor eller i en second hand-butik.

Behöver du förvaring?
Idag kan du köpa bäddsoffor där du även kan förvara dina täcken och kuddar, vilket sparar en hel del plats i ditt övriga hem. Oftast är denna slags bäddsoffa av divantyp, där sittdelen går att fälla upp för förvaring.